A központról

Síközpont nagy szívvel

A Herencsvölgy város közelében a Polyána-hegyaljai természet ölében található Park Košútka egy egész évben működő központ, melynek részét képezi egy újonnan kiépített, 57 férőhelyes panzió, ízletes házi ételeket kínáló étteremmel. Könnyen elérhető télen is, hólánc használata nélkül és 2 nagy parkolóval biztosítja több mint 150 gépkocsi parkolását. Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően a régió turisztikai kiindulópontja.

Közvetlenül a központon belül található a Skicentrum Košútka, amely 503 – 723  m t. sz. f. magasságban helyezkedik el és alkalmas kezdő síelők számára de a tapasztaltabbaknak is megfelel. 4 különböző kategóriájú lesiklópályán lehet síelni, melyek közül a leghosszabb 1 140 méteres, és különösen szép panorámás kilátást nyújt a Polyánára, és az egész Polyána-hegyaljára. Az egész központot mesterséges hóval borítják, és a leghosszabb kivilágított lesikló pályán esti síelés közben lehet megcsodálni az esti Polyána-hegyaljai tájat.

vecerne-lyzovanie

A nyári szezonban a Košútka egy adrenalinközponttá válik, melynek legnagyobb attrakciója a ZipWire – Szlovákia leghosszabb drótkötélpályája, amely a 451m-es hosszával tényleg lélegzetelállító. Ereszkedjen az üres térbe, és érjen el 50 km/óra sebességet 40 méterrel a föld felett. A ZipWire egy felejthetetlen élmény, amelyet mindenkinek ki kell próbálnia!

A gyermekek és felnőttek számára az újonnan kiépített kalandpark az aktív pihenés helyéül szolgál. Válasszon ki megfelelő hosszúságú szakaszt és nehézségi szintet aztán küzdje le a különböző nehézségi fokozatú akadályt a patak felett az erdő csendes környezetében. Kevésbé bátrak és gyermekek számára a kalandparkban egy kisebb ZipWire is található, amely közvetlenül a föld felett található és körülbelül 20 méter hosszú.

zipwire-podpolanec

A nyári időszakban Košútka downhill pályáiról is ismert, amelyeken található a Devilwork Bike Park Košútka is.

A központhoz labdarúgó-, ill. röplabda sportpályák tartoznak, játszótér gyermekeknek homokozóval, légvár és trambulinok. Tavasztól őszig a központ közelében egy minifarm működik háziállatokkal.

Košútka, egy olyan központ melynek nagy szíve van.

Oldaltérkép